Loading...

Home

scandinavisch design

U bent weer van harte welkom in de winkel zonder afspraak!

Hebt u vragen of wilt u toch een afspraak maken, bel, mail of app* ons gerust.

* app: via het icoontje rechts onder op de pagina

Uiteraard blijft het mogelijk een afspraak te maken om bij u thuis langs te komen met meubelen, stoffen etc en voor advies.   

Mail: info@coosdewitwonen.nl    Telefoon: 072-5113219 / 0622375081 Webwinkel : www.coosdewitwonen.nl/winkel

Wij zijn gespecialiseerd in moderne scandinavische vormgeving op het gebied van meubelen, gordijnstoffen lampen, tapijten, woonaccessoires en kleding. Onze winkel bevindt zich in het hart van Alkmaar, gelegen in een van de mooie kleinere straten tussen de Langestraat en de Laat.

over ons

coos de wit wonen is een klein familiebedrijf.  Onze passie is de moderne Scandinavische vormgeving gecombineerd met ‘moderne’ klassiekers. Comfort en vormgeving zijn belangrijk, kwaliteit is vanzelfsprekend. Bij het inrichten van uw kamer of huis kunnen wij adviseren, ontwerpen en zorgdragen voor de uitvoering. Voor het realiseren van speciale wensen werken wij samen met een fijntimmerwerkplaats, een allround stoffeerder, een parketteur, een vakkundige meubelstoffeerder en natuurlijk met u.

previous arrow
next arrow
Slider

wie zijn wij

In 1922 begon Gerard de Wit op Schoutenstraat 19 een meubelwinkel en -stoffeerderij. Zijn zoon Coos groeide op boven de winkel en ging al jong met zijn vader mee naar klanten. In de loop van de jaren kreeg het gedachtegoed van de Stichting Goed Wonen (opgericht in 1946) steeds meer aandacht: lichte meubels in een strakke inrichting, gericht op functionaliteit. Daarmee zouden bewoners het meest uit hun woning en zichzelf kunnen halen.

In 1967 nam Coos de Wit samen met zijn vrouw Annemieke de winkel van zijn vader over. Er vond een grote verbouwing plaats. De voorgevel van het pand op nummer 19 werd uitgevoerd in een combinatie van hout, glas en Finse leisteen; in die tijd een zeer vooruitstrevende combinatie, zeker ook passend bij de filosofie van de Stichting Goed Wonen. De winkel kreeg de naam: coos de wit – goed wonen. De aandacht voor vorm en functie, voor het gebruik van eerlijke materialen vonden Coos en Annemieke terug in de Scandinavische meubel- en interieurontwerpen. Meer en meer werd de focus gelegd op ontwerpers en fabrikanten uit de noordelijke streken.

Inmiddels werken twee kinderen van Coos en Annemieke, Rein en Karen ook in de zaak. De winkel heeft zich volledig gericht op Scandinavisch design, nog steeds is de combinatie van vorm en functie belangrijk, naast het gebruik van eerlijke, duurzame materialen.

×

Welkom,

klik op de link beneden of zend ons een mail via :   info@coosdewitwonen.nl

×